Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ταμειακό έλλειμμα ύψους 285.930 € άφησε προικα ο ΠΡΩΗΝ δήμαρχος Θωμάς στη ΔΕΥΑΚΑ!





Ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Κύμης-Αλιβερίου κ. Φώτης Αναστασίου, προσκαλεί και προκαλεί τον κ. Θωμά να απαντήσει δημόσια σε μια σειρά σοβαρών ερωτημάτων για τον τρόπο διαχείρισης της μονάδας κατά τα χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος.
Επειδή ο κ. Θωμάς αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τις συνεδριάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. και φροντίζει να δραπετεύει από τα Δημοτικά Συμβούλια ακριβώς πριν από τις συζητήσεις των θεμάτων που αφορούν τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., είναι ευκαιρία να δώσει κάποιες διευκρινήσεις έστω και με τον τρόπο που ο ίδιος ξέρει.
Όπως και ο ίδιος λέτε στην τελευταία καταγγελία σας κ. Θωμά «ο πολίτης πληρώνει και θέλει να ξέρει», απαντήστε λοιπόν στα πάρα κάτω ερωτήματα.

  • Γιατί δημιουργήσατε ταμειακό έλλειμμα ύψους 285.930 €( Όπως προκύπτει από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών.)
  • Γιατί δεν αποδώσατε ΦΠΑ 280.000 € και δημιουργήσατε προσαυξήσεις 61.000€ (Αφορά τις χρήσεις 2013-2014)
  • Γιατί δεν πληρώσατε στο ΤΣΜΕΔΕ εργοδοτικές εισφορές ύψους 182.000€ επιβαρύνοντας την ΔΕΥΑΚΑ με επί πλέον 30.000 € προσαυξήσεις, αφήνοντας ουσιαστικά ανασφάλιστο τον εργαζόμενο .
  • Γιατί δεν πληρώσατε τις οφειλές προς τη ΔΕΗ (140.000 €)
  • Γιατί δημιουργήσατε οφειλές στους προμηθευτές (960.000 €)
-Γιατί αφήσατε απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς του ΟΤΕ
Κοντά σε όλα αυτά, μας αφήσατε προίκα οφειλές μέσω δικαστικών αποφάσεων ύψους 1.200.000 € , δανειακές υποχρεώσεις 425.000 € και οφειλές προς το ΙΚΑ 431.000  €.
Μία ακόμα αναπάντητη απορία.
Με ποιο τρόπο πληρώσατε τις αποδείξεις Επαγγελματικών δαπανών που εκδώσατε κατά συρροή τον Αύγουστο του 2014, λίγο πριν εγκαταλείψετε (γιατί ποτέ δεν παραδώσατε) τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., με επιταγές ή τραπεζικές εντολές, που το ύψος τους φθάνει τις  300.000 €;
Σε ποια υπηρεσία της Επιχείρησης  προσέφεραν εργασία οι πάρα πάνω;        
Επειδή από ότι διαφαίνεται, είναι δύσκολο να συναντηθούμε, είτε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚΑ , είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν συζητούνται θέματα της Επιχείρησης, σας καλούμε κατά την προσφιλή σας τακτική να ζητήσετε εσείς την εισαγωγή του θέματος. Εκτός εάν για εσάς η ΔΕΥΑΚΑ είναι ήσσονος σημασίας , όπως ο βίος και η πολιτεία της θητείας σας, έχει αποδείξει.
Κύριε Θωμά, όσο και αν εντέχνως το αποφεύγεται, θα φθάσει η στιγμή που θα υποχρεωθείτε να απαντήσετε στα πάρα πάνω και όχι μόνο σε αυτά, ερωτήματα τα οποία έχουν προκύψει , από τον βίο και την πολιτεία της Διοίκησης σας.
Τα ψέματα και οι θεατρινισμοί δεν πείθουν πλέον κανέναν. Η αλήθεια και η πραγματικότητα  είναι αμείλικτες και δεν επιδέχονται φτιασιδώματα. Η ώρα της κρίσης έχει φθάσει και δεν μπορεί κανένας να την αποφύγει.