Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Οι κερασοπαραγωγοί του Μετοχίου στο Διεθνές Συνέδριο του Κερασιού στη Θεσσαλονίκη!






Συμμετοχή των κερασοπαραγωγών του Μετοχίου στο Διεθνές Συνέδριο του Κερασιού που διεξήχθη στις 24-25 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της έκθεσης FRESKON. Στο συνέδριο συμμετείχαν ομιλητές αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους από όλη την Ευρώπη που παρουσίαν τις σύγχρονες τάσεις γύρω από την παραγωγή, τη διαλογή και την συσκευασία των κερασιών. 
Στην πρώτη ενότητα οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις γύρω από τις νέες ποικιλίες των κερασιών, τις καλλιεργητικές τάσεις στη φύτευση, το κλάδεμα των δένδρων αλλά και θέματα που αφορούν στο γενετικό υλικό. Στη συνέχεια αναλύθηκε η σημασία που έχει η θρέψη και η φυτοπροστασία για μια ποιοτική παραγωγή στα κεράσια αλλά και τα καινοτόμα επιστημονικά προγράμματα που τρέχουν σήμερα στην Ευρώπη.

Στην απογευματινή συνεδρία συζητήθηκαν οι καταναλωτικές συνήθειες των Ευρωπαίων και η εμπορική πορεία που έχει το κεράσι τα τελευταία χρόνια, ενώ γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε, και η ενότητα «Η νέα σεζόν του κερασιού στην Ευρώπη», στην οποία εκπρόσωποι από την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία και την Ελλάδα θα παρουσίασαν το πώς έχει διαμορφωθεί η νέα σεζόν του κερασιού στις χώρες τους, όσον αφορά στον όγκο της παραγωγής αλλά και στην ποιότητα των καρπών.